neděle 21. dubna 2013

Kurz American Red Cross

Hlavní kvalifikaci na práci plavčíka získáte na kurzu, který je 3denní a pořádá se v několika městech. Mě vyhovoval termín a destinace v Blansku. Kurz trvá od pátku do neděli a strávíte cca 10h v bazénu a 20h ve třídě. Musím uznat, že po celou dobu kurzu byla perfektní atmosféra. Poznáte nové lidi, kteří mají stejný cíl jako vy. Lektoři jsou naprosto skvělí, je s nima legrace, ale zároveň umí skvěle vše vysvětlit a poradit.
Po každém dni, který byl vždy náročný jsme neměli sílu se ani učit na závěrečný test, natož jít ještě někam popít. No stejně jsme nakonec sílu našli na oboje :) Závěrečné zkoušky se skládají z praktické ukázky vylosované techniky a z dvou písemných testů. Vše samozřejmě anglicky. Pokud dáváte při výkladu pozor a podíváte se na to předtím, tak není problém dát vše napoprvé. Kdybyste ale neuspěli, tak máte k dispozici ještě opravné pokusy.
Já měl na praktický test dusící se novorozeně, což je asi nejhorší, protože se CPR provádí jen dvěma prsty a je tam spousta jiných odchylek od záchrany dospělého. Naštěstí jsem si vzpomněl na to, že pří zjištění bezvědomí se má hned volat 911. Jeden kolega na to zapomněl a začal provádět CPR. Na otázku lektorky, jak dlouho ji bude provádět, odpověděl: "Dokud nepřijede záchranka." "A za jak dlouho myslíš, že přijede?", zeptala se ho ona. On se jen podíval a pak mu došlo že asi nikdy :D Takže repete.
Test byl celkem těžký, rozhodně tam bylo docela dost chytáků. Naštěstí nám lektoři pomáhali s překladem, takže to nebylo tak šílené jak se to na první pohled zdálo.

Přidávám ještě odkaz s fotkama.

Žádné komentáře:

Okomentovat